Een veranda verandert in een bijgebouw als u hem kunt sluiten. Dit kan bijvoorbeeld met glazen schuifwanden of met elektrische schermen. Door één van deze twee opties toe te voegen, zit u al snel windvrij. Het voelt dan ook veiliger om lichte spullen te plaatsen in de veranda. Een veranda als bijgebouw heeft veel voordelen. Dit zijn bijvoorbeeld zorgen voor extra onderdak, maar ook een windvrije plek. U zult zich vaker in de buitenlucht bevinden. Dit is erg goed voor lichaam en geest.

Veranda als bijgebouw

Een veranda is ook losstaand te plaatsen. Wilt u een bijgebouw plaatsen in uw tuin? Denkt u bijvoorbeeld aan een overkapping naast het zwembad of een plek om te lezen. U kunt een eenvoudige veranda of tuinoverkapping plaatsen. Hierdoor profiteert u toch van alle voordelen van een veranda. U kunt bijvoorbeeld uw loungeset hieronder plaatsen, waardoor de kussens droog blijven tijdens de regen. Ook heeft u genoeg schaduw om fijn te kunnen lezen of in de tuin te werken, terwijl u ondertussen het zwembad in de gaten kunt houden.

Detail landelijke veranda

Veranda veranderen in serre

Om van een veranda officieel een bijgebouw te maken, is het zaak om hem grondig te isoleren. Vervolgens wordt de huidige muur verplaatst tot en met de veranda. De veranda wordt dan onderdeel van het huis. De woonoppervlakte is toegenomen in het aantal vierkante meters. Nu noemen we het officieel een serre. Een serre krijgt vaak de functie van woonkamer, kantoor of keuken.

De VerandaSpecialist

De VerandaSpecialist helpt u graag aan uw veranda of bijgebouw. Wij plaatsen bijgebouwen, zoals tuinoverkappingen, veranda’s, tuinkantoren of serres. Wij hebben al jarenlange ervaring. Aan het begin van het proces komen wij bij u langs, zodat we u advies kunnen geven op basis van uw woonhuis en tuin. Er zijn namelijk verschillende stijlen om uw bijgebouw in te bouwen. De VerandaSpecialist werkt enkel met maatwerk. U zult geen standaard afmetingen bij ons vinden.