Lamellendak & lamellenwand

Kies voor een veranda met lamellendak of lamellenwand. Geniet van de zon of schaduw met een lamellendak. Of creëer meer privacy met een lamellenwand.

Voorbeeld van een houten zwarte lamellenwand in een veranda

Wat is een lamellenwand?

Een lamellenwand, ook wel shutters genoemd, bestaat uit een wand met vaste of beweegbare lamellen. Vaak zitten de shutters aan de voor- of zijkant van de veranda. Zo geeft de lamellenwand extra privacy, terwijl de veranda toch haar open uitstraling behoudt. Deze houten shutters hebben een ventilerende werking, wat ideaal is voor tijdens warme zomerdagen. De houten shutters zijn daarnaast ook een hele stijlvolle toevoeging aan uw buitenverblijf.

Veranda met lamellendak die te openen is met een afstandbediening

Wat is een veranda met lamellendak?

De naam zegt het al, maar een lamellendak is een elektrisch dak van lamellen. Wanneer het dak dicht zit, heeft u een waterdichte overkapping die u beschermt tegen het slechte weer. Ook bent u beschut tegen de zon. Wanneer het dak open staat, zorgt dit voor veel extra licht en geeft het een open uitstraling aan de veranda. Zo kunt u optimaal genieten van het buitenleven.

Een luxe lamellendak is een enorm handige oplossing om een tweeledige functie aan uw buitenverblijf te geven. Zo kunt u op uw terras genieten van de zon, maar is het ook mogelijk om de overkapping dicht te maken, waardoor u heerlijk overdekt zit.
De lamellen kunnen twee richtingen op gedraaid worden: met de zon mee of juist naar de schaduwkant toe. Het lamellendak gaat open en dicht door middel van een elektrische afstandbediening.

Ook een veranda met lamellen?
Voorbeeld van een luxe poolhouse bij een zwembad

Andere opties

Er zijn verschillende mogelijkheden om meer comfort in uw buitenverblijf te creëren. Zo kunnen wij ook een luxe lichtstraat in uw dak plaatsen. Hiermee geniet u ook van veel lichtinval in uw veranda, maar zit u wel altijd droog. Of denk aan elektrische schermen aan de zijkanten van uw veranda of onder de lichtstraat.

Bekijk ook eens onze houtkachels, open haarden of elektrische heaters voor een heerlijk verwarmend buitenverblijf.

Al onze buitenverblijven worden op maat gemaakt en kunnen daarom aangepast worden aan uw wensen. We adviseren en informeren u graag tijdens een adviesgesprek.

Over De VerandaSpecialist

Al meer dan tien jaar staan we voor onze klanten klaar. Afgelopen jaren hebben we heel wat unieke en luxe buitenverblijven mogen bouwen. Kenmerkend voor onze gerealiseerde projecten zijn ons maatwerk, vakmanschap en onze specialisme in houtbouw. Ons team van specialisten gaat graag aan de slag met de bouw van uw maatwerk buitenverblijf!

Advies over uw buitenverblijf

Bekijk onze gerealiseerde projecten voor meer inspiratie

Meer inspiratie
Landelijk poolhouse in Bilthoven

Landelijk poolhouse in Bilthoven

Een poolhouse is een echte must wanneer u een zwembad in de tuin heeft....

Landelijke terrasoverkapping in Veenendaal

Landelijke terrasoverkapping in Veenendaal

Deze prachtige landelijke terrasoverkapping in Veenendaal maakt de tuin compleet. Robuust, stoer én stijlvol....

Moderne veranda met lamellen te Waddinxveen

Moderne veranda met lamellen te Waddinxveen

Het ontwerp van deze veranda aan huis past goed bij de woning. De zijkant...