Landelijke veranda

Hout met een natuurlijke uitstraling: dat past bij een landelijke veranda. Doe inspiratie op bij onze veranda’s in landelijke stijl. Is het wat voor u?

Voorbeeld van een luxe poolhouse bij een zwembad

Wat is een landelijke veranda?

Robuust, stoer en met natuurlijke materialen: dat is een luxe landelijke veranda. De ruwe eenvoud sluit aan op de stijl van het huis en de tuin. Voor een veranda in landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van diverse houtsoorten, zoals douglas of eiken. Deze houtsoorten kunnen onbehandeld blijven. Onbehandeld hout is erg typerend voor een landelijke veranda. De houten liggers en staanders zijn duidelijk zichtbaar. De staande steunbalken zijn vaak voorzien van hardstenen of betonnen sokkels.

Een landelijke veranda past goed bij een woning in een weidse of bosrijke omgeving. Denk aan een boerderij, woning met rieten kap of een vrijstaande woning. Vaak zien we dat veranda’s niet in een stijl zijn in te delen, maar een combinatie van stijlen zijn. Zo heeft de landelijke veranda in Veenendaal een dubbele boeilijst en schuine klossen, wat ook wel past bij een klassieke veranda. De schuine lamellen geven juist weer een moderne uitstraling. Dat is ook terug te zien bij het landelijke poolhouse in Bilthoven. De schuine lamellen geven een ruimtelijk effect en zorgen voor beschutting van de zon.

Neem contact met ons op

Bekijk onzegerealiseerde landelijke veranda's & buitenverblijven

Meer inspiratie
Luxe terrasoverkapping in Amerongen

Landelijke terrasoverkapping in Amerongen

Een landelijke terrasoverkapping om van te genieten. Met een luxe buitenverblijf geniet u van...

Een landelijke houten serre met harmonicadeuren op maat

Landelijke serre in Wijk en Aalburg

De keuze tussen een serre of een tuinkamer kan nog best lastig zijn. Beide...

Landelijke tuinkamer in Reeuwijk

Landelijke tuinkamer in Reeuwijk

Deze landelijke tuinkamer is een must-have voor iedereen die stijl en comfort wil combineren....

Veranda in amerikaanse stijl met lichtstraat, balkenplafon en hekwerk

Landelijke veranda in Rotterdam

Deze bewoners zochten een veranda die goed aansluit op de landelijke stijl van hun...

Landelijk poolhouse in Bilthoven

Landelijk poolhouse in Bilthoven

Een poolhouse is een echte must wanneer u een zwembad in de tuin heeft....

Landelijke tuinkamer met glazen schuifwanden en lichtstraat

Landelijke tuinkamer met lichtstraat te Barneveld

Deze prachtige tuinkamer is aangebouwd bij een vrijstaande woning in Barneveld. De houten constructie...

Elektrische schermen bij landelijke veranda

Landelijk veranda met elektrische schermen te Schalkwijk

Aan alle kanten van deze landelijke veranda is veel zichtruimte. De ingebouwde elektrische schermen...

Landelijk veranda met tuinhuis in Amersfoort

Landelijk veranda met tuinhuis in Amersfoort

Deze landelijke veranda met tuinhuis is een heerlijke loungeplek. Ook is er een schuur...

Landelijke terrasoverkapping in Veenendaal

Landelijke terrasoverkapping in Veenendaal

Deze prachtige landelijke terrasoverkapping in Veenendaal maakt de tuin compleet. Robuust, stoer én stijlvol....

Voorbeeld van houten lamellenwanden bij een poolhouse op maat

Welke accessoires passen bij een landelijke overkapping? 

Natuurlijk zijn er vele mogelijkheden voor uw landelijke buitenverblijf. Kies voor meer daglicht door de veranda te voorzien van een lichtstraat. In het bijzonder bij een veranda aan de woning is een lichtstraat aan te raden. Zo heeft u ook in de woning nog steeds de hoeveelheid daglicht die u gewend bent.

Overweeg ook de toevoeging van glazen schuifwanden. Met een veranda met glazen schuifwanden kunt u tijdens lange zomeravonden en in de herfst en winter extra lang buiten zitten. Ook tijdens nat en kouder weer zit u droog én beschermd in de tuin. Een haard of kachel maakt het ook mogelijk om in alle seizoenen uw veranda te kunnen gebruiken.

Stuur ons een e-mail
Uitzicht op het zwembad vanuit een luxe poolhouse

Welke interieur past bij een landelijke veranda?

Tuinmeubelen van natuurlijke materialen zoals hout, steen, linnen en riet passen goed bij de materialen van de veranda zelf. De landelijke stijl valt met veel verschillende kleuren in te richten. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van uw persoonlijke stijl. Maak uw landelijke tuinhuis of buitenverblijf af met een houten vloer, tegelvloer of laat het straatwerk van de rest van de tuin doorlopen bij de veranda.

Ontwerp uw landelijke overkapping op maat

Een overkapping aan huis is bij ons maatwerk. Wij stemmen ons ontwerp af op uw wensen! Wilt u materialen van de hoogste kwaliteit, een ontwerp passend bij uw woning of heeft u andere specifieke ideeën voor uw landelijke buitenverblijf? Wij regelen het voor u en letten daarbij altijd op de kleinste details.

We maken graag een afspraak bij u thuis om een ontwerp te maken dat past bij uw wensen en stijl van uw huis en tuin. Zo kunnen wij passend advies geven en onze mogelijkheden met u doornemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Offerte aanvragen

Lees de ervaringen van onze klanten

Mehmet Nuri Sevgin

We hebben onlangs een veranda laten plaatsen door Veranda Specialist uit Barneveld en ze hebben fantastisch werk geleverd. Vanaf het eerste contact tot de finishing touch verliep alles soepel. Het team was vriendelijk, netjes en professioneel, en de communicatie verliep gedurende het hele proces vlekkeloos. We zijn ontzettend blij met de prachtige veranda en ons gezin is zeer tevreden. Hartelijk dank aan het team van Veranda Specialist voor deze geweldige ervaring! Zeer aanbevolen!

Rens van Meegen

Mooi resultaat, denken goed mee. Op wat (onvermijdelijke) bouwproblemen na is het best snel gegaan. Eerlijke Vakmensen.

mehdi hamdi

De Verandaspecialist heeft voor ons een serre-uitbouw gemaakt. het hele proces van onderhandelen, aanpassen van het ontwerp en de bouw is zeer goed verlopen

Maurice Roumimper

Door de Veranda specialist is bij ons en zeer nette veranda gerealiseerd. Tot in de details door vakmensen opgeleverd precies volgens wens en afspraak. De voorbereiding, realisatie en nazorg zijn perfect uitgevoerd. Ik kan niet anders zeggen dat het er fantastisch uit ziet en van zeer goede kwaliteit is. Terecht dat dit de specialist is. De openhaard, het timmerwerk, ramen en dakwerk is met zorg gedaan. Mijn complimenten!

Paul de Nijs

Paul de Nijs en Erica Risiglione te Twello Sinds april 2019 wonen Erica en ik in Twello in een prachtig huis uit 1920. De eyecatcher van de woning die wij kochten was de serre aan de voorkant van het huis. Toen we in het huis trokken kwamen we er heel snel achter dat de serre eigenlijk aan het einde van zijn latijn was. Ik heb in die tijd meerdere bedrijven bezocht om de bestaande serre te vervangen. Wat wij wilden was duidelijk. We wilden een serre met exact dezelfde uitstraling als de oude serre. Authentiek dus. Er waren nogal wat details aan de oude serre die gewoonweg veel handwerk en dus ook veel tijd en energie zouden kosten. Tijdens mijn eerste ontmoeting met Cees wist ik dat de serre door de Verandaspecialist zou worden gebouwd. Cees was heel nieuwsgierig naar wat wij nu specifiek wilden qua bouw en uitstraling. Hij had snel door dat de serre ook het onderscheidende deel van het woonhuis was. De serre aan ons woonhuis zit aan de straatkant. Ik merkte dat Cees het name met mij heeft gehad over de mogelijkheden. Ik heb eigenlijk nimmer iets gehoord over wat niet kon. Tijdens het huisbezoek werd snel duidelijk hoe de serre er uit zou gaan zien en wat de kosten daarvan zouden zijn. We hadden slechts 1 stelpost: de glas in lood ramen. Begin september 2019 is de Verandaspecialist gestart met de voorbereidingen voor de opbouw van de serre. De bouw zou zo’n drie weken duren. De medewerkers van Cees hebben het uitstekend gedaan. Het gaat dan om kleine dingen zoals schoenen uit bij binnenkomst, opruimen van de rotzooi die je maakt, respectvol omgaan met spullen. Er was ook een duidelijke planning van de werkzaamheden en zij zorgden ervoor dat er steeds werd afgestemd met ons als er nog keuzes moesten worden gemaakt. Die afstemming – ik zeg altijd het managen van de verwachtingen over en weer – was heel bijzonder. Ik realiseer me dat de medewerkers ook duidelijk bezig waren met wat wij wilden en niet met wat het meest efficiënte is voor het afbouwen van de serre. De medewerkers van Cees waren in een woord top. Het resultaat mag er zijn. We hebben een serre gekregen die qua uitstraling precies is zoals de oude serre. Qua opbouw hebben we een serre anno 2020 met dubbel glas, geïsoleerde vloer en zelfs iets ruimer dan de oude serre ooit is geweest. Tijdens het hele traject zijn we allebei 1 ding vergeten. Het slopen en opbouwen van een serre aan de voorkant van het woonhuis behoeft een vergunning. Gelukkig stond de nieuwe serre er qua opbouw binnen een paar uur zodat we van dat gemis geen nadeel hebben gehad. Om kort te zijn: een top bedrijf met top medewerkers.