Een serre is dé manier om meer daglicht in uw woning te creëren. Om het gevoel van buiten nog meer naar binnen te halen, is een lichtstraat bovenin het dak ideaal. Zonder deze lichtstraat is het vaak niet te voorkomen dat een woonruimte toch iets donkerder wordt als er gekozen wordt voor een uitbouw. Ook optisch is een lichtstraat voor uw huis een verrijking voor uw serre. De lichtstraten van de VerandaSpecialist zijn leverbaar met verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Wij doen er alles aan om een lichtstraat op maat te maken die helemaal naar uw wens is. Uw reis naar de perfecte serre begint hier!

 

Contact over uw veranda

Wat is een glazen lichtstraat?

Een glazen lichtstraat is een venster dat in het plafond van een plat dak, veranda of aanbouw is vrijgemaakt, waardoor het daglicht naar binnen kan schijnen. Hiervoor wordt gekozen om het lichtniveau in een ruimte wat te verhogen. Daarnaast creëert een glazen lichtstraat een ruimtelijk effect in de serre en de rest van de woning. Er zijn verschillende vormen en maten lichtstraten. Van elegante achtvormige lichtstraten tot piramide lichtstraten, er is heel veel mogelijk. Ook wat betreft het glas valt er van alles te kiezen. Warmtewerend glas beschermt bijvoorbeeld tegen de hitte en zo kunt u toch genieten van een prachtige lichtinval. Als je kiest voor HR++ glas dan heeft u een optimale isolatie.

Moderne serre met lichtstraat te Maastricht8

Veranda inspiratie

Lichtstraat zadeldak of lessenaarsdak

Lichtstraten worden vaak gemaakt in een plat dak. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om zoveel mogelijk licht op te nemen. Zo heeft een zadeldak twee schuine zijden en wordt die vaak vrijstaand op het dak geplaatst. Zo profiteert u van optimale lichtinval! Het zadeldak is er in een symmetrische en asymmetrische vorm, net wat het best bij uw serre past. Dan is er ook nog een lessenaarsdak. Dit dak bestaat uit één schuine zijde die op het dak tegen een muur wordt geplaatst. Dit is een veel toegepaste situatie om bij een aanbouw de hoeveelheid lichtinval op peil te houden. Natuurlijk kunt u ook voor een speciaal op maat gemaakte lichtstraat kiezen. Onze vakkundige serrebouwers kunnen de gekste designs voor u realiseren! Wilt u eens sparren over de beste lichtstraat voor uw serre? Bel ons dan op 0342 – 435 840 of mail naar info@schimmelverandas.nl om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen!