Is een fundering nodig bij een veranda?

Overweegt u het plaatsen van een veranda aan uw woning? Wilt u meer informatie inwinnen over een veranda fundering? Lees verder voor de mogelijkheden qua fundering en hoe dit in zijn werk gaat.

Klassieke veranda met lichtstraat

Fundering voor een veranda

Wanneer de vakmannen van De VerandaSpecialist een veranda plaatsen, wordt er ruim van te voren bekeken of er een fundering geplaatst moet worden. Een fundering zorgt ervoor dat de veranda stevig staat en in de toekomst geen kans krijgt om te verzakken. Bij De VerandaSpecialist hebben we ruime ervaring met het plaatsen van verschillende soorten veranda funderingen. Wij maken onder andere gebruik van betonpoeren, schroefpalen of stalen buispalen. Bij het plaatsen van de veranda kijken wij naar de grondsoort, de wensen en andere factoren die mogelijk invloed hebben. Aan de hand daarvan wordt de juiste fundering gerealiseerd. Het plaatsen van wel of geen fundering en de juiste fundering is dus volledig afhankelijk van de grondsoort en de wensen voor het buitenverblijf.

Klassieke veranda aan huis bij een landelijke woning

Veranda fundering op maat 

Voor iedere veranda passen wij de juiste fundering toe. Op basis van de grondsoort kiezen wij de fundering die het meest passend is. Een fundering met betonpoeren is bijvoorbeeld heel gemakkelijk te plaatsen. Voor het plaatsen wordt er een gat gegraven waar de betonpoer in geplaatst wordt. Een snelle manier van funderen. Bij minder grote en zware constructies maken we eerder gebruik van schroefpalen. Deze worden door middel van een speciale schroefmachine in de grond geboord.

Heeft u een oudere woning en bestaat er meer kans op schade aan de woning bij het plaatsen van een veranda? Ook hier hebben wij een oplossing voor! Met de grootste zorg voor uw bestaande woning plaatsen wij speciale stalen buispalen. Deze worden geplaatst met behulp van een kleine heimachine, welke door middel van trilling de stalen buispalen in de grond duwt. Door het gebruik van deze kleine heimachine wordt geluidsoverlast en schade aan de woning voorkomen. Daarna worden de buispalen volgestort met beton.

Voorbeeld van een klassieke veranda met lichtstraat op een plat dak

Complete verzorging bij De VerandaSpecialist

De VerandaSpecialist is de expert in het plaatsen van complete veranda’s. Van fundering tot afwerking, voor het hele proces bent u bij ons aan het juiste adres. Hoe ziet uw unieke veranda er uit? Wij denken graag mee over de afwerking en aankleding van uw buitenverblijf. Wij plaatsen veranda’s in verschillende stijlen. Bekijk de stijlen ter inspiratie. Wilt u een moderne veranda met een minimalistisch uiterlijk? Geen probleem! Wij hebben ook veel ervaring in het bouwen van klassieke of landelijke veranda’s. De veranda maken wij af met luxe accessoires zoals haarden, lichtstraten, terrasvloeren en glazen schuifwanden.

Wilt u weten of fundering noodzakelijk is bij uw situatie? Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs. Zij staan u graag te woord en vertellen u alles over onze diensten en onze werkwijze.