Veranda inrichten

Na het plaatsen van de veranda blijft er nog één belangrijk aspect over. De veranda gezellig inrichten. De inrichting van uw buitenverblijf bepaalt de sfeer van de ruimte. Lees onze tips voor het sfeervol inrichten van uw luxe veranda.

Overkapping gezellig inrichten

Na het dromen, in kaart brengen van de wensen, het ontwerpen én het bouwen van de veranda blijft er nog één heel belangrijk onderdeel van het creëren van uw droom over. De overkapping gezellig inrichten. De inrichting van uw buitenverblijf bepaalt, samen met de gekozen stijl, de sfeer van de ruimte. Door te kiezen voor de juiste inrichting, wordt de veranda een heel fijne plek om vele mooie momenten in door te brengen. Maar hoe richt u uw veranda stijlvol in? Ontdek onze interieurideeën om uw veranda in te richten.

Een moderne veranda met glazen schuifwanden te Leeuwarden

1. Kies voor een stijl die bij u past

Bij uw veranda inrichten geldt: kies de stijl die past bij uw woning en uw persoonlijke smaak. Wij plaatsen veranda’s in de landelijke, de moderne, de exclusieve en de klassieke stijl. Deze verschillende stijlen bepalen het uiterlijk en de sfeer van uw veranda. Iedere stijl vraagt om een andere afwerking en inrichting. Op zoek naar inspiratie voor de verschillende veranda stijlen? Bekijk deze klassieke veranda in Leersum of deze moderne veranda in Leeuwarden.

2. Haal binnen naar buiten

De kunst is om uw veranda een verlengstuk te maken van uw woning. Kies daarom voor een inrichting die aansluit bij uw bestaande interieur. Neem kleuren uit hetzelfde kleurenpalet en creëer zo eenheid en rust. Kies voor meubels in dezelfde stijl en gebruik verschillende materialen.

Heeft u glazen schuifwanden in uw veranda? Kies er dan voor om meubels van binnen naar buiten te halen. Een veranda met schuifwanden is namelijk niet alleen geschikt voor tuinmeubels, maar ook meubels die eigenlijk bestemd zijn voor binnen kunnen prima geplaatst worden in een afgesloten veranda. Neem dus gerust uw favoriete stoel en zachte kussens mee naar buiten.

Voorbeeld van een houten vloer in een tuinkamer

3. Geef uw veranda een functie

Bij uw veranda inrichten is het belangrijk te bedenken welke functie de ruimte moet krijgen. Is uw luxe buitenverblijf vooral bedoeld om te ontspannen of om uitgebreid te dineren met familie en vrienden?

Door het gebruik en de functie van de veranda goed in kaart te brengen kunt u meubels selecteren die aansluiten bij het doel. Kies voor een ruime tafel om aan te dineren of een fijne loungebank voor lange, luie avonden. Zo kunt u pas écht genieten van uw veranda.

Moderne op maat gemaakte veranda van hout met lichtstraat, kachel en schuifwanden

4. Kies voor licht & warmte

Maak uw veranda extra sfeervol door te kiezen voor verlichting. Goede verlichting, zoals spots, hanglampen of lichtsnoeren, zijn onmisbaar wanneer u warme avonden doorbrengt in uw veranda. Ook heaters zorgen voor de nodige warmte en sfeer. Wij geven vaak het advies een lichtstraat te plaatsen in een veranda. Waarom? Er gaat niets boven extra daglicht in uw veranda.

Magazine De VerandaSpecialist

Meer inspiratie?

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw luxe veranda? Vraag onze online magazine aan of laat u inspireren door de vele projecten op onze website!